maanantai 10. helmikuuta 2014

Sitruuna-marenkitorttu

Rakastan itse kaikkea missä on sitruunaa! Voisin syödä pelkkiä sitruunoita vaikka joka päivä :) Sain mummultani uuden leivontakirjan joten olihan ensimmäisenä pakko kokeilla sitä reseptiä missä oli sitruunaa.



Pohja:
2½dl vehnäjauhoja
veitsenkärjellinen suolaa
80g rasiamargariinia (itse käytin Oivariinia)
1rkl sokeria
1½ vettä
 
Täyte:
1dl Maizenaa
1dl sokeria
1¼dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 munankeltuaista
 
Marenki:
3 munanvalkuaista
1tl sitruunamehua
1dl sokeria
 
 
 
Ohje:
1. Nypi rasva jauhoihin, kunnes seos on murumaista, lisää sokeri, suola ja lopuksi vesi. Säilytä muovipussissa jääkaapissa
2. Lämmitä uuni 220 asteeseen
3.Voitele vuoka (halkaisija 24cm)
4. Sekoita vesi, sokeri, sitruunamehu, sitruunan kuoret ja lopuksi Maizenat siivilöiden
5. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia
6. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa munankeltuaiset yksitellen kiisseliin.
7. Painele taikina voideltuun vuokaan ja paista 10-15min
8. Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi
9. Levitä kiisseli pohjan päälle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10min
 
 
 
 
 
 
 
Tämän ohjeen olen ottanut Soili Soisalon Kevytkeittön leivontakirjasta
 

1 kommentti: